O prolínání práce v IT a osobního života

středa 13. června 2007

Pozor, Cisco také hovoří reklamštinou...

Během procesu výběru vhodného HW pro konkrétní řešení je nutné se opřít o doporučení výrobce. V případě společnosti Cisco Systems je to mnohdy nelehký úkol, protože kolik jaký box reálně utáhne se nedá nijak spolehlivě predikovat, takže každý technik tvrdí něco jiného. To je sice nepříjemné, ale logické a pochopitelné.
Co mě však opravdu zvedlo ze židle je rozpor následujících dvou dokumentů. První z nich popisuje kolik který router uroutuje v případě, že na něm nejsou nakonfigurovány žádné další služby (raw switching).

Portable Product Sheet - Router Perf


Druhý dokument popisuje datové propustnosti pro VPN provoz.

Portable Product Sheet - VPN

Již při zběžném porovnání obou dokumentů poznáte, že zde něco nesedí.

První z dokumentů jasně informuje o tom, že se jedná o výkon pro raw switching a že jsou rychlosti přepočtené pro velikost packetu 64 bytů. Ze zkušenosti vím, že v případě ISR se reálné hodnoty propustnosti při běžném nastavení firewallingu a běžných velikostech packetů rovnají přibližně polovině propustnosti pro raw switching @64B. Takže jisté vodítko to je :).

Ale ten druhý dokument, to je již IMHO jen reklamština. Když jsem z něho citoval při rozhovoru s expertem Cisca, tak mě požádal, abych mu poslal URL kde jsem tento nesmysl vyšťoural. Reálné hodnoty propustnosti VPN leží bohužel někde úplně jinde...
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Předem děkuji za Váš komentář.
Prosím o Váš podpis, anonymní komentáře nemají žádnou váhu a nikdo je nebere vážně. Děkuji.